Γάμος: μια μοναδική ημέρα, φτιαγμένη από λάμψη, μαγεία και όνειρο. Αλλά και μια μέρα για την οποία θα πρέπει να οργανωθείτε και να βρείτε τις καλύτερες λύσεις, αυτές που ταιριάζουν στο στυλ και το χαρακτήρα σας. Γάμος είναι εκείνη η τελετή με την οποία συνιστάται και αναγνωρίζεται μια νόμιμη γενετήσια ένωση που θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας οικογένειας . Πρόκειται για μια διαβατήρια τελετουργία που σφραγίζει το πέρασμα του ατόμου από μια κατάσταση σε μιαν άλλη. Επίσης δηλώνει ο όρος όχι μόνο τη σύναψη αλλά και την ήδη συνεστημένη νόμιμη γενετήσια ένωση. Έτσι πρόκειται για ένα θεσμό και προσδιορίζεται ως η κοινωνικά αναγνωρισμένη ένωση δύο προσώπων.
Για ποιο λόγο να το επιλέξω?
Το να κλείσεις μία εκδήλωση σε κάποιο αστικό κέντρο αποτελεί ξεπερασμένες ιδέες και φυσικά πολύ πιο ακριβές!!!!! Να το πούμε πολύ πιο απλά, με τα χρήματα που θα πληρώσεις σε ένα κέντρο εκδηλώσεων σε ένα στικό κέντρο π.χ. Αθήνα μπορείς να κλείσεις όλο το ξενδοχείο για δύο ημέρες και να κάνεις και την τελετή. Επιπλέον το συνδυάζεις σαν εκδρομή και ξεφεύγεις από το συνηθισμένο!!!!!!!
Μπορείτε να επιλέξετε μενού για όλα τα γούστα με πολλές ποικιλίες και φυσικά καθόλου τυποποιημένα όπως γίνεται συνήθως. Ότι επιθυμείτε για εμάς είναι εφικτό!!! Φτιάξτε το μενού στα μέτρα σας!!!!
Αρχαϊκοί χρόνοι
Η γυναίκα για να παντρευτεί πρέπει να βρίσκεται στην εφηβική ηλικία, δηλαδή γύρω στα δεκαέξι. Αφού γνωστοποιηθεί δημόσια η βούληση του πατέρα να παντρέψει την κόρη του, έρχονται οι υποψήφιοι γαμπροί στο σπίτι της νύφης κομίζοντας δώρα στη νύφη και στον πατέρα της. Φιλοξενούνται και τρώνε σε γεύμα.. Πρόκειται για μια πρώτη φάση γνωριμίας και συναγωνισμού μεταξύ των υποψήφιων γαμπρών. Όταν ο πατέρας επιλέξει τον μελλοντικό γαμπρό του, ο τελευταίος δίδει δώρα στον πεθερό του. Κι ο πεθερός δίδει προίκα, τα ʽʼμείλιαʼʼ.Πραγματοποιείται ένα συμπόσιο πριν την μεταφορά της νύφης από το πατρικό της στο σπίτι του συζύγου της, συμπόσιο που ονομάζεται ʽʼειλαπίνηʼʼ. Η μεταφορά της νύφης στη νέα εστία της γινόταν με άρμα και τιμητική συνοδεία, τουλάχιστον στις πλούσιες οικογένειες. Για τη μεταφορά της νυφης επιλέγονταν ιδιαίτερα ευνοϊκές ημέρες του μήνα, ο Ησίοδος συμβουλεύει να γίνονται την τέταρτη αυτού.
Αρχαία Αθήνα
Η διατύπωση της γαμήλιας τελετής ήταν: - ʽʼΔίδω αυτή τη γυναίκα για την αναπαραγωγή νόμιμων παιδιώνʼʼ -ʽʼΔέχομαιʼʼ -Και (π.χ) τρία τάλαντα προίκα -Είμαι ικανοποιημένος Ο γάμος θεωρείτο τετελεσμένος με την καταβολή προίκας  Συνήθως η νύφη ήταν 12-16 ετών και ο γαμπρός 24-30, δηλαδή η μεταξύ τους διαφορά ήταν 12-14 χρόνια. Ένας σημαντικός παράγοντας για το γάμο σε τόσο νεαρή ηλικία ήταν και η ανησυχία για την εγγύηση της αγνότητας της νύφης
Τελετουργικό
Κυρίως ήταν η μετάβαση της αρραβωνιασμένης από το σπίτι του πατέρα της στο σπίτι του άντρα της. Οι καθιερωμένοι θρησκευτικοί τύποι δεν αποσκοπούσαν στην αισθητοποίηση της ψυχικής ένωσης των παντρεμένων αλλά ήταν προσανατολισμένες στην υλική ευημερία της οικογένειας και την γονιμότητα της γυναίκας. Οι Αθηναίοι προτιμούσαν να παντρεύονται στον μήνα Γαμηλιώνα (Ιανουάριο) οπότε εορταζόταν και ο γάμος του Δία και της Ήρας. Οι γαμήλιες τελετές ήταν τρεις: τα προτέλεια ή προαύλεια ο κύριος γάμος και τα επαύλεια . Στα ʼʼπροτέλειαʼʼ η κόρη εγκατέλειπε τη ζωή του κοριτσιού αφιερώνοντας τα παιχνίδια της στην Άρτεμη. Ακολουθούσε θυσία στον Δία τέλειο, στην Ήρα τελεία, στην Αφροδίτη, στην Πειθώ, στην Άρτεμη, στις Νύμφες, και στις Μούσσες. Την ίδια ημέρα γινόταν και το λουτρό της νύφης και του γαμπρού, αφού συνοδεία μετέφερε το νερό από την πηγή ή το ποτάμι της πόλεως (πηγή Καλλιρρόη). Η ευχή για παιδοποιία συνόδευε το λουτρό του γαμπρού Την ημέρα του γάμου τασπίτια της νύφης και του γαμπρού ήταν στολισμένα με στεφάνια από φύλλα ελιάς και δάφνης. Γεύμα παρέθετε ο πατέρας της νύφης και παρακάθονταν σε αυτό η νύφη σκεπασμένη με πέπλο μαζί με τις γυναίκες. Ανάμεσα στους καλεσμένους κυκλοφορούσε ένα παιδί με τους δύο γονείς του στη ζωή και μοίραζε ψωμί στους συνδαιτυμόνες επαναλαμβάνοντας κάθε φορά τη φράση, ʽʼξέφυγα από το κακό και βρήκα το καλύτεροʼʼ-ευχή για μια προς το καλύτερο μεταβολή της ζωής. Η νύφη ήταν ντυμένη με φορέματα διάδημα και πέπλο που κάλυπτε το πρόσωπο κι ο γαμπρός ντυμένος με λευκά και στεφανωμένος. Τα εδέσματα που καταναλώνονταν στο γάμο ήταν μεταξύ άλλων κρέας και κρασί και για γλυκό ένα παρασκεύασμα από αλεύρι μέλι και σουσάμι, σύμβολο αφθονίας και γονιμότητας. Ο γάμος επικυρωνόταν από τη στιγμή που ο γαμπρός έπιανε τη νύφη από το χέρι.
Το Nevros Hotel Resort & Spa διαθέτοντας την εμπειρία και τη γνώση μπορεί να οργανώσει την τέλεια εκδήλωση για εσάς!!!
Η τοποθεσία σε συνδιασμό με την υπέροχη κουζίνα μας θα συμβάλουν στο να σας μείνει αξέχαστο αυτό το σημαντικό γεγονός.
Aπό την ημέρα που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Nevros Hotel Resort & Spa, χρόνο με το χρόνο κερδίζει όλο και περισότερο κόσμο που επιλέγει από όλα τα μέρη του κόσμου να κάνουν το γάμο τους στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα και πιο συγκεκριμένα στο ξενδοχείο μας.
Το υπέροχο μπαλκόνι ( χώρος εκδηλώσεων ) με φόντο όλη τη λίμνη θα μαγέψει τους καλεσμένους σας, οι οποίοι σίγουρα θα συζητάνε αυτό το γεγονός για καιρό.
Η επιλογή των φαγητών γίνεται αποκλειστικά από εσάς και τα δημιουργούμε στις γεύσεις που επιθυμείτε.
Είμαστε εδώ για εσας, κάντε ένα δώρο στον ευατό σας και στο σύντροφό σας.
Αξίζει να μας επισκεφθείτε να σας κάνουμε μία παρουσίαση

Image Gallery

View the embedded image gallery online at:
http://nevros.gr/en/gamos-nevros#sigProGalleria048e09fd25